Verkoop en huur

Verkoop

Uiteraard zijn de schilderijen rechtstreeks te koop. U kunt eventueel ook betalen in tien maandelijkse termijnen en ook huurkoop behoort tot de mogelijkheden: zie Verhuur.

Verhuur

Steeds meer mensen huren eerst een schilderij om te kijken of het passend is. De huurprijs is 1% van de verkoopprijs per week. De eerste 5 weken worden vooruit betaald, daarna volgt een afspraak over betaling in maandelijkse termijnen. Bij aankoop aansluitend op de huur wordt het huurbedrag in mindering gebracht.

Huren maakt ook gespreide betaling mogelijk: bij 1% (van de aankoopprijs) per week is de looptijd 105 weken, bij 2% is dit 52 weken.

Bij het huren van schilderijen met een totale verkoopwaarde groter dan 2500 euro geldt een huur van 2% per maand met een minimum looptijd van een half jaar. Na afloop van de huurperiode mag de helft van het huurbedrag besteed worden voor aankoop.

U mag het werk terugbrengen wanneer u dat wil. De wisseltijd is niet vastgelegd. De huurder heeft altijd het recht van de eerste koop mocht er tijdens de huurperiode nog een belangstellende komen. In een dergelijk geval krijgt de huurder twee weken de tijd om te besluiten of hij op koop over wil gaan, of het werk terug brengt.

Uitleen

Voor mensen die verschillende soorten schilderijen gedurende een langere periode willen testen, is de kunstuitleen in het leven geroepen. Een jaarlijks abonnement van 20 euro vormt de basis. Sinds kort kan men kiezen voor uitleen met, of zonder sparen.
Ga voor meer informatie naar de pagina Regels Kunstuitleen.