Presentatie en lijst

Mijn werk wordt op verschillende manieren gepresenteerd. Daarom leg ik u op deze pagina uit hoe de verschillende presentatievormen werken, hoe ze eruit zien en wat uw opties zijn ten aanzien van keuze.

Passe-partout

Een passe-partout is een papieren of kartonnen rand rond een schilderij. Persoonlijk gebruik ik alleen papieren passe-partout. Bij bijna alle schilderijen op papier zit al passe-partout bij de prijs inbegrepen. Speciale vormen van werk, zoals doek, zitten nooit achter passe-partout. Als een op papier geschilderd werk al op MDF zit, kan er ook geen passe-partout meer omheen.

Lijsten

Bij de meeste schilderijen die ik aanbied zit de prijs van de lijst al inbegrepen. Bij werk op papier heb ik een standaard zilverkleurige lijst. Het werk komt dan achter passe-partout en vervolgens in een lijst.

U kunt er voor kiezen om de lijst niet te nemen, bijvoorbeeld omdat u een andere lijst voor het door u gekozen werk in gedachten had. In dat geval kan dat verrekend worden. Sommige doeken hebben al een lijst, sommigen niet. Elk doek dat al is ingelijst kan niet meer uit de lijst gehaald worden. De lijsten zijn per doek uniek.

Papier op MDF

Dit is een vrij nieuwe presentatievorm. Een werk dat op een papieren medium is geschilderd wordt op een dunne plaat MDF geplakt en in een lijst geplaatst. Door de zwarte rand tussen het beschilderd oppervlak en de lijst, lijkt het schilderij te zweven.